De nieuwe 6- tot 10-tons graafmachines ET65, EW65, ET90 en EW100

vr, 09/10/2015 - 10:32

De nieuwe graafmachines besparen vanaf dag één tot 20 procent minder brandstof met tegelijkertijd een hoger vermogen, daardoor scoren ze overtuigend op het gebied van kostenbesparend en winstgevend werken.

Met functies zoals het hydraulische Load Sensing-systeem voor eenvoudige en nauwkeurige bediening, de innovatieve cinematiek voor krachtig heffen en een herzien ontwerp van de machine en de cabine voor optimaal zicht op de hele omgeving rond de machine zet Wacker Neuson de norm voor nauwkeurig en efficiënt werken.

Vermogen en duurzaamheid perfect gecombineerd: ET65

De ET65 is een graafmachine, die perfect is voor elke gebruiker. Een zeer krachtige machine, die verrast door zijn compacte constructie en wendbaarheid. Het sterke afgraafvermogen, dankzij hoge graafkrachten en de krachtige motor, zijn extra pluspunten, die van deze graafmachine een all-rounder op de bouwplaats maken. Met de verstelgiek beschikt deze graafmachine bovendien over een grote reikwijdte, graafdiepte en uitstorthoogte.

Rijd zelf naar de volgende bouwplaats: EW65

De mobiele graafmachine EW65 rijdt dankzij de ingebouwde wegmodus zelf naar de gebruiksplaats en heeft geen langdurig en duur transport nodig. De traploze rijaandrijving met tot 30 km/u (optioneel) heeft een laag brandstofverbruik en wordt bestuurd met slechts één pedaal, net zoals een auto. Het krachtige Load Sensing-hydraulieksysteem met LUDV* zorgt ook bij verschillende lasten voor gelijke snelheden van meerdere bewegingen. Met 5 stuurcircuits - daarvan 3 individueel instelbaar - en een verstelgiek is de EW65 zeer efficiënt en snel onderweg.

Het efficiënte krachtpakket: ET90

Het brandstofverbruik van de ET90 is tot 30 procent lager als bij vergelijkbare modellen - dit reduceert duidelijk de bedrijfskosten. Tegelijkertijd blinkt de ET90 in gebruik uit door het overtuigende motor- en hydraulische vermogen. Deze efficiënte combinatie zorgt voor eersteklas graafkrachten met tot 20% meer uitbreekkracht. Het duurzame Load Sensing-hydraulieksysteem maakt fijn regelbare hefarmbewegingen mogelijk bij een volledig vermogen. Of het nu om kracht of precisie gaat - de ET90 is de juiste graafmachine voor elke toepassing.

Snel op weg met de EW100 (40 km/u)

De 10-ton mobiele graafmachine EW100 zegeviert met zijn hoge vermogen, lage brandstofverbruik en bijzonder gebruiksvriendelijke kenmerken. Het geminimaliseerde brandstofverbruik – met besparingen tot 20 procent – is gerealiseerd door de nieuwe ECO-bedrijfsmodus, waarmee efficiënter wordt gewerkt door het toerental van de motor te verlagen en door aanpassing van de pomp: een voordeel voor het milieu én voor uw portemonnee. De mobiele graafmachine EW100 is bijzonder gebruiksvriendelijk dankzij één pedaal voor zowel rijden op de weg als voor de bediening van de werkfuncties.