Dumpers

Een dumper van Wacker Neuson is een machine die grondstoffen van de ene plaats naar de andere plaats vervoert. De kipbakken van dumpers zijn ontworpen om het vervoerde materiaal zowel zijdelings als in de hoogte te lossen. Het neusje van de zalm is de Dual View-serie die optimaal zicht en comfort geeft aan de operator, door de 180° draaibare operatorscabine. Wij dragen ook bij aan een beter klimaat dankzij onze met onze elektrisch aangedreven dumpers uit het ‘zero emission’ gamma.

4-wielaandrijving en vlotte wendbaarheid

Onze nieuwste dumpers op banden hebben 4-wielaandrijving. Ze draaien door een knikas in het midden. Alle modellen zijn uitgerust met een rolbeveiliging.

De kipbak kunt u ook bestellen in een draai- en kipversie. Hierdoor kan de dumper ook zijdelings de last dumpen, waardoor u kunt werken in nauwe doorgangen. Sommige versies zijn te verkrijgen met een hoogkipbak. Daarmee kunt u ook in onder andere containers dumpen. De keuze voor banden is opnieuw afhankelijk van de omstandigheden waarin de machine zal worden ingezet. Over het algemeen kunnen we stellen dat dumpers uitgerust met banden zich sneller kunnen verplaatsen, terwijl rupsdumpers nuttiger zijn op onregelmatige ondergrond.