Knikladers

Torfs & Compact Machinery bieden nieuwe en tweedehands knikladers te koop aan. Een kniklader is de machine bij voorkeur voor werken bij smalle doorgangen en beperkte ruimtes. De karakteristieke eigenschap van knikladers is het centrale knikpunt. Dit is bij wijze van spreken hun stuureenheid. Deze laders beschikken dus over een chassis uit twee delen, een voor- en achteras.

Wendbaar en krachtig

De as van het knikpunt wordt tevens koppelpen genoemd. Om een bocht te maken met de machine, pivoteert het voorste chassis op horizontaal vlak ten opzichte van het achterste. De stuurhoek is hierdoor rechtstreeks afhankelijk van de knikhoek. Deze eigenschap maakt dat de knikladers uiterst geschikt zijn voor werken waar grote wendbaarheid vereist is.

Wij bieden knikladers te koop met veel vermogen maar toch geringe afmetingen. Zo kunt u manoeuvreren in beperkte ruimtes zoals bosrijke omgevingen, kleine landbouwoppervlaktes, tuinen, boomkwekerijen en opritten.

Beschermd ontwerp

De knikladers die Torfs te koop aanbiedt, hebben geen componenten onder het chassis zitten. Beschadiging is hierdoor beperkt tot een absoluut minimum. De elektrische bedrading, hydraulische leidingen en stuurcilinders zijn gemonteerd op het centraal knikpunt. Vaak wordt de achteras rechtstreeks bevestigd aan het chassis. In dat geval is het een lager die tegen het centraal knikpunt is bevestigd, die de oscillatie mogelijk maakt van de achterbrug ten opzichte van de voorbrug.