Wacker Neuson

Eén van de eerste merken waarmee Torfs & Compact Machinery in zee ging, was het Duitse Wacker Neuson.

De minigravers en dumpers van Wacker Neuson zijn innovatief en zetten sterke prestaties neer door hun vooruitstrevende technologie aan boord.

Korte historiek

 • 1848: Oprichting van Wacker, een smederij, door Johann Christian Wacker
 • 1875: Start industriële productie
 • 1930: Ontwikkeling van hoge frequentietechnologie van trilstampers
 • 1957: Eerste overzees filiaal in Wisconsin
 • 2000: Fusie met Kramer. De nieuwe vennootschap Neuson Kramer Baumaschinen AG specialiseert zich in het ontwerpen en het fabriceren van compacte bouwwerktuigen.
 • 2005: Overname van Weidemann Duitsland
 • 2007: Samensmelting met Neuson Kramer Baumaschinen AG uit Oostenrijk
 • 2009: Naamswijziging naar het huidige Wacker Neuson SE

Waarom kiezen voor Wacker Neuson?

Enkele sterke eigenschappen waarmee Wacker Neuson zich algemeen onderscheidt

Zero-emissie serie

De zero-emissie-serie met vrijwel onderhoudsvrije elektromotoren die toch gelijkwaardige prestaties leveren als conventionele machines. Deze emissieloze reeks bouwmachines zorgt voor aanzienlijk lagere gebruikerskosten en is ideaal voor het werken in kwetsbare gebieden zoals binnenruimtes of werven in steden met emissiebeperkingen.

VDS-systeem

Het unieke VDS-systeem laat u toe om de machine tijdens het werken onder moeilijke omstandigheden (bv. op een helling) mooi rechtop te houden.

Edities

Iedere machine kan geleverd worden in verschillende ‘edities’. Deze edities bevatten de meest efficiënte opties waardoor uw bouwmachine goedkoper en sneller inzetbaar is dan een machine op maat.

 

EquipCare

Via het track & trace systeem EquipCare wordt uw machine op de voet gevolgd. Niet alleen wat locatie betreft maar ook op gebied van onderhoud en eventuele pannes.

Zero-tail rupsgraafmachines

Het gamma van Wacker Neuson kranen is één van de meest uitgebreide op de markt. Van de compacte minikraan tot de hoogtechnologische 15-ton-graafmachine: er is beslist een Wacker Neuson kraan voor de klus die u wilt klaren. Ze bieden u meer uitbreekkracht en hogere werksnelheden, wat uw productiviteit aanzienlijk verhoogt.

 • De Zero Tail-rupsgraafmachines hebben geen overhangende achterkant waardoor u zelfs op de kleinste bouwplaatsen plaats heeft.
 • Bij de meeste modellen kantelt de cabine, waardoor herstelling en onderhoud op een snelle manier kunnen worden uitgevoerd.

Dual View-dumpers

De productlijn van Wacker Neuson dumpers wordt gekenmerkt door uitmuntend design, verbeterde functionaliteit en ergonomisch bedieningscomfort. Het zijn dumpers met kracht en stijl.

 • De Dual View-dumpers zijn voorzien van een 180° draaibare cabine die optimaal zicht en comfort geeft aan de operator.

Wacker Neuson maakt o.a. minigravers en dumpers die innovatief zijn en sterke prestaties neerzetten door hun vooruitstrevende technologie aan boord.

Advies of offerte nodig? Contacteer ons!