Kramer

Met Kramer haalde Torfs & Compact Machinery een vaste waarde op de markt van radladers binnen.

Kramer is één van de drie merken van de Duitse Wacker Neuson-groep. Deze samenwerking bevordert de vooruitgang en ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Het merk Kramer staat voor wielladers op vier wielen, telewielladers en verreikers met extreme wendbaarheid, off-road vermogen en een hoog rendement.

Korte Historiek

  • 1925: Stichting van het bedrijf als constructeur van motormaaiers
  • 1963: Kramer is de eerste constructeur die een hydraulische snelwissel voorstelt.
  • 1965: Bouw van het anti-slingeringsysteem, of ladingstabilisator.
  • 1987: Voorstelling van de eerste wiellader met 4-wielsturing. Deze manier van sturen wordt vanaf dan op elke Kramer wiellader toegepast.
  • 1992: Bouw van een wiellader met uitschuifbare arm. Deze machine wordt onmiddellijk een groot succes dankzij de wendbaarheid en de toegenomen laadhoogte.
  • 2000: Fusie van Neuson en Kramer. De nieuwe vennootschap Neuson Kramer Baumaschinen AG specialiseert zich in het ontwerpen en het fabriceren van compacte bouwwerktuigen.
  • 2003: Eerste reeks wielladers, uitgerust met een zogenaamde Ecospeed vario transmissie (Infinitely Variable Transmission).
  • 2005: Kramer ontwikkelt en bouwt een nieuw gamma machines: telescoopladers.
  • 2007: Samensmelting met Neuson Kramer Baumaschinen AG uit Oostenrijk. De nieuwe vennootschap, Wacker Neuson SE, beschikt over een breed gamma klein werfgereedschap (Light Equipment) maar ook nog steeds over een compleet gamma compacte machines (Compact Equipment).
  • 2008: Bouw van een gloednieuwe fabriek in Pfullendorf.

Machines van Kramer

Waarom kiezen voor Kramer?

Kramer geniet een uitstekende reputatie op de wereldwijde markt. De innovatieve capaciteit, duurzaamheid, kwaliteit en veelzijdigheid van hun wielladers zorgt ervoor dat zij de nummer-1-keuze zijn voor veel klanten.

Kramer ontwikkelt en bouwt machines altijd volgens de behoeften van de eindgebruiker. Of het nu gaat om de bouw- en recyclingindustrie, de gemeentelijke economie, tuinbouw- en landschapsarchitectuur of vele andere industrieën – de bouwmachines van Kramer zijn probleemoplossers voor de meest uiteenlopende taken en uitdagingen.

Enkele sterke eigenschappen waarmee Kramer zich algemeen onderscheidt:

Werktuigdrager

 Het concept van Kramer is gebaseerd op een monobloc-chassis en sturing op de vier wielen om de veiligheid van de bediener en de mensen die in de buurt van de machine werken te garanderen. De machine blijft altijd stabiel en onder controle in alle omstandigheden. Ook op oneffen grond blijft de machine stabiel.

De zero-emissie-serie

Het onderwerp elektromobiliteit speelt al een aantal jaren een belangrijke rol binnen de bouwsector. Elektrische bouwmachines zijn niet langer een zeldzaamheid. Bij het ontwikkelen van de eerste volledige elektrische wiellader maakte Kramer gebruik van alternatieve energievormen en aandrijftechnologie. Zo werd een machine ontwikkeld die duurzaam en milieuvriendelijk is, maar nog steeds hoge prestaties levert.

Het monobloc-chassis

Het monobloc-chassis vormt de basis voor drie verschillende soorten besturing. Het nut en de toepassingsmogelijkheden van een wiellader worden beheerst door zijn bouwprincipe. Het stuursysteem speelt een doorslaggevende rol.

Juiste type stuurinrichting

Het juiste type stuurinrichting voor elke toepassing: Vierwielbesturing, voorwielbesturing of krabsturing (zijdelings aanlopen) , dit zijn de 3 sturingsmogelijkheden die de machine een optimale wendbaarheid verzekeren in alle omstandigheden

Advies of offerte nodig? Contacteer ons!